0

С рещата от първия плейофен кръг в елита  между ЦСКА-София и Черно море ще се играе пред публика, но на неутрален терен, реши Апелативната комисия към футболната ни централа.

ЦСКА бе наказан за два домакински мача без публика заради инциденти, довели до прекъсване на мача с Лудогорец в края на миналия месец на стадиона в Борисовата градина. 

"Червените" подадоха жалба до Апелативната комисия, решението бе отложено и първият мач от санкцията отборът изтърпя срещу Ботев Враца (5:1) в неделя пред празните трибуни на "Българска армия". 

За втората среща наказанието е променено от мач без публика на среща на неутрален терен на поне 50 километра от София.

"ЦСКА - Черно море ще се играе пред публика. Чл. 30 изисква за Първа лига отстояние 50 километра, като в члена се изисква, че в срок от 24 часа трябва да предложат два стадиона на Спортно-техническата комисия, които са в близост до София на 50 километра, които трябва да бъдат одобрени", заявиха още от Апелативната комисия.

Единият изпълнителен директор на ЦСКА-София Филип Филипов заяви, че не вярва във феърплея до края на първенството след решението на Апелативната комисия срещата с Черно море да се играе на неутрален терен.

"Вече не вярвам във феърплея до края на първенството. Нашето желание беше да играем на Армията, където е нашият дом. Хубаво е, че ще има фенове, които ще ни подкрепят, но това наказание ни поставя в неравнопоставено положение с нашия конкурент (Лудогорец).

Тези два мача са прекалено строго наказание за това, което се случи на мача с Лудогорец. Трябва да осигурим стадион на поне 50 км от София.

До няколко часа ще имаме решение, защото трябва да се заемем с организацията на мача. На Армията винаги атмосферата е друга, макар че имаме рекордна серия на чужд терен", каза Филип Филипов след заседанието на Апелативната комисия.

Назначеният наскоро друг изпълнителен директор на ЦСКА Стоян Орманджиев посочи, че вариант за мача с Черно море е да се проведе във Велико Търново.

"Решението на Апелативната комисия е строго, но справедливо. Търново е вариант за мача с Черно море", каза Орманджиев.