0

К метът на Симитли и шеф на местния Септември Апостол Апостолов, бивш футболен рефер, oтвърна на атаката на Димитър Бербатов, който изригна срещу сина му Стефан Апостолов с публикация в социалната мрежа, oзаглавена "Шуробаджанащината в БФС продължава" (виж по-долу).

В нея Бербо разкритикува остро ръководството на футболната ни централа за решението му да включи бившия съдия и народен представител от ГЕРБ Стефан Апостолов като съдийски наблюдател на двубой от Втора лига, а след това и на дербито на кръга в елита между Левски и Ботев Пловдив, посочва „Мач Телеграф“.

Причината, според Бербатов е, че Апостолов не е включен в списъка със съдийски наблюдатели на Българския футболен съюз.

"Защо напада Стефан? Синът ми има пълни права съгласно разпоредбите да бъде делегат към БФС, знаете, че беше и международен съдия“, реагира бащата на Стефан Апостолов – Апостол Апостолов, кмет на Симитли и шеф на местния втородивизионен клуб Септември.

„Боби Михайлов ми връщал!? Нищо не ми връща, Бербатов да се поспре малко с глупостите и лъжите. С това си необмислено изказване показва, че не познава наредбите на БФС, а има желание да управлява. Как да стане? Много злоба и ненавист към нас, но ние няма да се предаваме на такива като него с женски характер", продължи Апостол Апостолов пред Блиц.

"Бях на срещата с Бербатов, която беше организирал с клубовете в Благоевград и региона преди конгреса. Три часа говорихме тогава, молеше ми се да го подкрепим.

Аз им обясних как се прави конгрес и право в очите им казах, че не са те хората, които ще оправят футбола в България. Особено пък женчото Бербатов, който нагло и безцеремонно лъже клубовете, обяснявайки им, че нямало да плащат такси за съдии, за охрана, безплатни треньорски курсове щяло да има, както и още много други лъжи, с които ги омайваше на срещите. Това са пълни глупости, БФС да не е Майка Тереза, че да издържа клубовете", продължи Апостол Апостолов, Поли.

„Неговото неистово желание да стане президент на БФС е най-вече, за да си надмогне егото. Довчера никой не го познаваше, не комуникираше с хората, а сега се моли да го подкрепят. Сега е по-хрисим от папата само и само да си задоволи егото. Много злобее. Не може да кажеш в залата пред конгреса, че е честно, почтено, след което да започнеш така грозно да критикуваш. Той го обърна на война.

На срещата ми с него в Благоевград преди конгреса му обясних, че не може да се опре дори на малкия пръст на Боби Михайлов. Бербатов е егоцентричен женчо! Женчовците не могат да управляват футбола ни и не трябва да бъдат допускани", отчете Апостолов.

„Да е жив и здрав и да престане да злобее и да се пази, че злобните хора ги лови повече COVID-а", завърши кметът на Симитли.