0

Д ербито между Левски и Лудогорец днес е съпроводено с едно доста рядко събитие. Едва за трети път „сините“ влизат в този двубой като по-високо класиран отбор, а съперниците са играли цели 37 пъти. Левски води на хегемона с впечатляващите пет точки, макар че има и мач повече от разградчани.

За последно „сините“ влязоха с аванс в големия мач преди почти пет години – на 20 октомври 2018 година. Тогава Левски бе първи, а разградчани едно място по-надолу. Интересно е, че още преди мача става ясно, че това ще е последният двубой на бразилския специалист Паоло Аутуори, но въпреки това той е оставен да изведе  тима  в този толкова важен двубой. Починалият неотдавна Джоди Лукоки открива за „орлите“ в 34-ата минута, а в самия край на полувремето Вандерсон – играчът на Лудогорец с най-много голове в дербито, прави 2:0. Нападателят на „сините“ Станислав Костов намалява в 54-ата минута, но така и гостите не стигат дори за равен. По това време Левски много качествена централна двойка в защита в лицето на Давид Яблонски и Ейолофсон, докато напред „синият“ ресурс не е толкова впечатляващ. Мачът е доминиран от жълтите картони като Георги Кабаков вдига шест на разградчани и пект на гостите.

Първият случай пък е от 18 ноември 2012 година, когато Левски влиза като лидер, а „зелените“ като подгласник. Мачът завършва също 2:1, като за домакините на два пъти се разписва бившият треньор на разградчани Станислав Генчев. Между двете му попадения вкарва Илиян Йорданов. И този мач, както и по-горният е нашарен с жълти картони – пет за домакините и шест за столичани. Интересно е, че треньор на Лудогорец е също Ивайло Петев, което означава, че в два от трите случая именно той извежда отбора в по-ниско класиране спрямо „сините“. Начело на Левски пък е Илиан Илиев. 

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX