0

Д ербито между ЦСКА и Левски отдавна вече е превзето от чужденците, които все по-често са мнозинство сред 22-ата на терена, както и главни герои в него. В последните 7 години, откакто „червените“ се завърнаха в елита, нашествието на легионери при тях е по-голямо, отколкото на „Герена“.

И съвсем в реда на нещата зачестиха и головете на чужденци, като и тук тенденцията при ЦСКА е по-ясно изразена. Една от причините е, че „червените“ по-често побеждават в това дерби в последните няколко години и попаденията им като цяло са повече.

Статистиката сочи, че последните 15 гола за ЦСКА в това дерби са вкарани само от чужденци. Последният българин, който се разписа за „червените”, е Кристиян Малинов. Това стана през сезон 2017/18. На 15 май 2018 година ЦСКА победи с 3:2, а като тимът, воден тогава от Христо Янев, на три пъти повеждаше в резултата. Победното попадение бе дело на Рубен Пинто в 90-ата минута. Партньорът в центъра на халфовата линия – Кристиян Малинов, пък вкара за 2:1 в 57-ата минута. Треньор на Левски в този мач беше Делио Роси.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"