0

С обственикът на фирмата, която отговаря за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов, потвърди, че мачът между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на Първа лига със сигурност ще се играе на "Колежа". 

Това е последният уикенд на месец април, а Филипов увери, че до тогава стадионът ще бъде въведен в експлоатация и ще получи лиценз за мачове от вътрешния шампионат. 

"Започнахме вече да покриваме и Източната трибуна, което е предвидено в етап 2. Всички могат да бъдат спокойни, че за мача с Левски стадионът ще бъде лицензиран и въведен в експлоатация. Планира се комисията по въвеждането в експлоатация да мине между 12 и 16 април“, започна Филипов, цитиран от БТА.

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив използва социалните мрежи, за да обяви началото на кампания за събиране на средства за хореография за мача на "канарчетата" срещу Левски от 28-ия кръг в края на април.

Тогава трябва да бъде открит обновеният клубен стадион на "жълто-черните" - "Христо Ботев". 

"Все по-близо сме до завръщане в нашия дом - „Колежа“! Всички се надяваме да посрещнем своя най-голям исторически съперник пред препълнените трибуни на стадион "Христо Ботев" в края на април. 

Длъжни сме да създадем незабравима атмосфера и запомняща се хореография, като за целта Бултрас и КПБП стартират кампания за събиране на нужните средства", написаха от Клуба на привържениците на Ботев.