0

Б ившият играч на Левски Илиан Стоянов – Коловати сподели пред в. „Мач Телеграф“ впечатленията си от играта на „сините“ след напускатането на Станимир Стоилов. Той разкри за негови разговори с най-успешния български треньор през този век и заяви, че „сините“ ще успеят да победят утре ЦСКА. 

- Какви са очакванията ви за предстоящата среща между Левски и ЦСКА?

- Мисля, че Левски ще успее да победи. „Сините“ са в по-добра форма и определено са един научен отбор в момента. Това се вижда, въпреки че Станимир Стоилов не е в отбора. За това безпаричие, което е на „Георги Аспарухов“, че отборът е отличен. 

- Мислите ли, че отсъствието на Станимир Стоилов се отрази на играта на Левски? Достойно ли бе заместен от Елин Топузаков?

- Отсъствието на Мъри не се отрази на играта на отбора, тепърва ще се усеща. През 2008-ма година, когато той беше освободен, на следващата година Левски стана шампион с Емил Велев начело. Това беше, защото отборът се движеше по инерция. В момента Левски върви по инерция, както беше тогава. Преди години отборът беше добър и изграден. Ако Мъри беше останал тогава, досега Левски щеше да е в небесата - в друга орбита, както казва мажоритарният собственик. И в момента отборът върви така. Не казва нищо лошо за работата на Топузаков. Това е самата истина.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"