0

39 гола и 55 асистенции за 129 мача! Това остави като статистика Кирил Десподов в Лудогорец. Това означава, че той директно е изработил 94 гола за 3 години! Изключително постижение, което в крайна сметка доведе до милионния трансфер в ПАОК.

Но през този период той направи нещо много повече от суха статистика. Десподов се превърна в лидер, капитан на Лудогорец и на националния отбор, който се доказа като човекът за важните моменти. Само си спомнете четирите му асистенции срещу ЦСКА за Суперкупата през 2021 г. и последвалите важни попадения и голови подавания в дербитата с ЦСКА, Левски, в Европа, където под ножа паднаха Антверпен, Мидтиланд, Динамо Загреб, Бетис, Астана...

Логично Десподов спечели и два пъти приза Футболист на годината и върви уверено към трети пореден и четвърти за него. Ако не беше Кирил, то и Игор Тиаго нямаше да изгрее толкова бързо, защото 70% от головете му паднаха именно след страхотните центрирания на българина. Лудогорец остава без най-ярката си звезда в битката за титлата. Но това вече се превърна в обичайна практика в последните години. Българското първенство обаче също загуби, може би най-силният си футболист. А това е тъжно, защото той беше играч, който не оставаше никого безразличен към себе си.

Но с тези качества, Десподов нямаше как да остане още време в България и ето, че сега продължава в съседна Гърция, като ще играе пред една от впечатляващите публики за един от най-амбициозните собственици, който сам сложи край на доминацията на другия кандидат за подписа на Десподов - Олимпиакос.