0

Д ано нямаме проблеми с контузени след мача с Локомотив Пд. Това си пожелаваха треньорите, служителите и феновете на Левски. Както е известно, в сряда „сините“ са изправени пред най-важната си битка за този сезон – тази с Хебър в турнира за Купата на България. Но вчера бяха разочаровани. Комшарите с травмите на „Герена“ продължават с пълна сила. Този път вълната от контузии отнесе двама от крайните бранители, пише в. "Мач Телеграф".

Вчера стана ясно, че оплаквания имат Цунами и Патрик-Габриел Галчев. Първият обяви, че са се завърнали болките от контузията, която получи при равенството с 1:1 с Ботев Пд. Тогава бразилецът отказа да бъде заменен, след като бе ритнат лошо от съперник и така впоследствие си докара мускулна травма. Той се успя да се възстанови в пауза на първенството, но се завърна на терена едва срещу „жълто-черните“. 

Галчев пък влезе като резерва в събота. И до вчера не бе ясно, че и той има проблеми. Днес двамата ще минат допълнителни прегледи, за да се види какво е точното им състояние. Алтернатива на Цунами е Галчев, а в Дунав като ляв бек излезе и Виктор Любенов. Младокът остави добри впечатления при победата над „драконите“ за Купата с 3:1, но в Пазарджик Левски ще се изправи срещу много по-сериозен съперник. 

Така в лявата зона на защитата може да се изяви Марин Петков. Той бе ползван като халф-бек от Младен Кръстаич. И това в началото даваше резултат. В последствие сърбинът загуби поста си, а Петков мястото в националния отбор. Петков ще бъде свободен да действа в защита, след като в сряда в игра се завръща Роналдо. Бразилецът и Хосе Кордоба издържаха тестовете и вече тренират наравно с останалите.