0

Л евски ще гони първата победа без Уелтън на стадион „Витоша“ днес без един от националните си. Там „сините“ излизат в 17,30 часа в битка с ЦСКА 1948, в която трябва да задържат съперника си далеч от тях. При провал „червените“ ще се доближат на точка от тях и Първата шестица. Смята се, че Кристиан Димитров отново ще отстъпи мястото в центъра на защитата на Келиън ван дер Каап. Това се случи и при гостуването на Арда.

Нидерландецът е третият от основната група на „сините“, който се дърпаше за нов договор. Той не бе доволен от статута си на резерва. Дори се твърди, че Келиън е пожелал да си тръгне още през зимата, защото искал да играе някъде редовно, а не да стои резерва. Костов обаче опря до него, след като първо Димитров вдигна температура и не успя да излезе срещу Черно море. След това родният национал сбърка фатално при гостуването на Берое и това доведе до загуба под Аязмото.

Така Ван дер Каап бе предпочетен и за гостуването на Арда в отложената среща. Статистиката също е в полза на Келиън преди двубоя на „сините“ срещу ЦСКА 1948, в който те ще трябва да търсят и прекъсване на черната си серия срещу този тим. В момента „червените“ от полите на Витоша нямат загуба от именития си съперник вече четири мача поред. А в последните два мача на Ван дер Каап като титуляр, Левски не допусна гол във вратата си. Не е ясно обаче как това ще се отрази на евентуалните разговори, които от Левски ще се опитат да проведат с него в паузата за нов договор. 

Иначе в атаката на „сините“ се завръща Джавад Ел Джемили. От него иска да замести донякъде Уелтън, след като това се оказа непосилна роля в момента за Марин Петков.