0

Ц СКА спечели с 4:1 гостуването си на Крумовград в Пловдив в мач от 17-ия кръг на Първа лига. „Червените“ осъществиха пълен обрат, за да стигнат до победата. 

Александър Колев откри резултата за домакините в 34-ата минута, но Амос Юга изравни четири минути след това, а през втората част Християн Петров, Данило Асприля и Марселино Кареасо донесоха трите точки на "армейците". 

По този начин играчите на Нестор Ел Маестро излязоха еднолично на върха в класирането на шампионата с 38 точки в актива си, с 2 повече от втория Черно море. Крумовград пък регистрира девето поражение през кампанията и остава на 11-о място в подреждането с 18 точки. 

Домакините стартираха по-активно срещата и още в третата минута стигнаха до първи точен удар. Амос Юга не се намеси добре при опит за изчистване в наказателното поле и топката падна на крака на Диего Рапосо, който стреля по земя, но Густаво Бусато спаси. Малко след това Клайдер Машедо отправи опасен изстрел с глава след центриране от корнер на близката греда, преминал встрани от вратата на „червените“. 

В 14-ата минута вратарят на гостите от София трябваше да се намесва отново при коварно изпълнение на Александър Колев от пряк свободен удар от над 30 метра. 

Играчите на Нестор Ел Маестро организираха първата си по-опасна атака в мача в 20-ата минута, когато Джонатан Линдсет шутира от въздуха от границата на наказателното поле, но над напречната греда. 

В 34-ата минута Крумовград поведе в резултата. Ренан Арияш центрира отляво към Александър Колев, който изпревари Християн Петров и засече неспасяемо с левия крак за 1:0. 

ЦСКА обаче отговори мигновено и изравни само четири минути по-късно. Капитанът на „армейците“ Амос Юга бе изведен отляво в наказателното поле на домакините и не остави шансове на Благой Макенджиев с удар в близкия ъгъл за 1:1. 

В последната минута от редовното време на първата част вратарят на Крумовград спаси силен шут от дистанция на Иван Турицов и така почивката дойде при равенство 1:1. 

Второто полувреме започна с игрови натиск на ЦСКА. Седем минути след подновяването на играта „червените“ можеха да стигнат до второ попадение. В опита си да изчисти прострелно центриране на Иван Турицов Ренан Арияш отправи топката към собствената си врата, но Макенджиев се намеси и улови.

В 67-ата минута Матей Шимич стреля неточно с глава, след като засече с глава центриране от корнер. Малко след това и Алескандър Колев не успя да намери целта с удар от около 10 метра. 

В 78-ата минута „червените“ осъществиха пълен обрат. Тибо Вион шутира от пряк свободен удар в стената, след което Браян Кордоба върна с глава топката в наказателното поле, където след разбъркване Християн Петров бе на точното място, за да стреля и след рикошет в крака на Раян Сенхаджи Благой Макенджиев нямаше как да реагира - 1:2.  

Пет минути след това играчите на Нестор Ел Маестро сложиха точка на спора с трето попадение. Влезлият като резерва Данило Асприля се разписа, след като бе изведен сам срещу вратаря на Крумовград и го преодоля хладнокръвно за 3:1.

В първата минута на добавеното време на срещата Марселино Кареасо оформи крайния резултат с четвърти гол, дошъл на празна врата след асистенция на Дюкенс Назон.

В следващия кръг Крумовград гостува на Черно море, докато ЦСКА посреща Етър. 

Източник БТА