0

С елекционерът на националния отбор Ясен Петров направи двусмислен намек за своя договор с БФС, който изтича този месец. След загубата с 0:4 от Швейцария в понеделник той хем пое цялата отговорност, хем изрази надежда, че ще продължи да води тима.
„Относно моя договор. Моето желание е да продължим да работим и да си изпълним мисията. Да се надяваме , че ще дойдат по-добри дни. Днес отборът на Швейцария ни изнесе един урок“, заяви Петров.
„Нищо не се получи. Съперникът игра много силно. Особено по десния фланг ни направиха много проблеми. Поемам цялата отговорност, неприятна загуба, с която завършихме годината. Видяхте каква обстановка създадоха домакините - просто изведнъж рухнахме. Никога няма да кажа лоша дума за футболист. Основно треньорът поема вината. Може би не съм направил правилните смени, закъснял съм, не сме уцелили състава, който да се противопостави на агресията на швейцарския отбор. Едната смяна на полувремето беше принудителна. Иван Турицов го удариха силно в главата. За нас беше важно да подмладим отбора. Това се случи, но от гледна точка на играта ни срещу силни съперници виждаме, че класата е много голяма“, сподели още Петров след двубоя в Люцерн.

Вицепрезидентът на БФС и отговорник за националния отбор Йордан Лечков обяви, че не се мисли към момента за смяна на селекционера, пише в. "Мач Телеграф" в днешния си брой.

„Както видяхте и в предния мач беше така, разликата е очевадна. Съжалявам, че излиза от моята уста. Липсва класата в нашия отбор, отдавна е така. Аз мисля, че не е времето и мястото, защото както съм казвал и преди, футболистите се изграждат в клубовете, няма как да прехвърлим всичко на главата на Ясен Петров или на който и да е било треньор, който е бил в националния отбор“, каза легендата.
Запитан за евентуален нов договор на Ясен Петров, Йордан Лечков коментира: „Никога не съм си позволявал да говоря от собствено име, затова имаме ръководство, имаме избран нов Изпълком, ще бъде коментирано и тогава ще бъде обявено. На този етап не се мисли за смяна на треньора, ако това ви върши работа, ви го казвам“, завърши Йордан Лечков.