0

Л егендата на Локомотив Пд Георги Василев – Гочо, сподели очакванията си пред в. „Мач Телеграф“ за предстоящата среща между „смърфовете“ и ЦСКА днес.

„Мисля, че Локомотив ще стигне до победата. Отборът е много солиден и съм на мнение, че ще се поздрави с успеха, макар и трудно. Мисля, че след тези две равенства е време вече да се поздравят момчетата и с победата”, започна Гочо.

“До този момент от сезона тимът върви добре и играе силно. ЦСКА също се представя на високо ниво и ще бъде много интересен дуел. След двете равенства на Локо срещу Левски 1:1 и Пирин 0:0 в Благоевград може да кажем, че имаше лек спад, но това не е фатално в никакъв случай. Представянето е стабилно до този момент. На мнение съм, че ще намерят верният път към вратата на „червените“ и ще се поздравим с трите точки.

Рецептата за успех в такъв мач е, че не трябва никога да се предаваш и да играеш на пълни обороти от първата до последната секунда. Трябва да вярват в успеха през цялото време и да се стремят да стигнат до него. Той ще дойде, но не бива да отстъпват в нито един аспект от играта. Ако не вярваш в победата, тя няма да дойде. Не бива да има отчаяние, а напротив. Трябва да влязат с нужното самочувствие, но такова с покритие“, сподели Василев.

„Малко не достигна на отбора да вземе трите точки и срещу Левски на „Георги Аспарухов“, и срещу Пирин в Благоевград. Отборите бяха равностойни и в двете срещи. Липсваха попаденията срещу „орлетата“, а на „сините“ трябваше още един гол, но не се случи. Локомотив имаха положения за гол, но трябваше да ги материализират, за да могат да стигнат до победата. Отборът на Александър Томаш превъзхожда ЦСКА в някои неща. Едно от предимствата е, че срещата е в Пловдив.

Когато публиката е зад отбора, е съвсем различно. Предполагам ще има и доста фенове на „армейците“ и ще стане хубав празник. Второто важно е, че Локо не отстъпва по абсолютно нищо на „червените“. Много важна е настройката за играта. Този отбор, който влезе по-мотивиран, той ще вземе успеха, а аз вярвам, че това ще е Локо. Голямата слабост на отбора е това, че създава много положения, но не всички успява да ги вкара. Трябва да се работи в тази посока. В последната среща имаше три 100% положения, които трябваше да ги вкарат. Концентрацията не беше на нужното ниво, а и е възможно да има подценяване на самата ситуация от играчите. Това не бива да се случва.

Трябва да се играе сериозно и да се движат много по терена футболистите. При Александър Томаш нещата вървят в правилната посока. Не можем да се оплачем. С малко повече шанс, старание и труд мисля, че нещата ще се получават още по-добре. Мен не ме интересуваше дали се изправям срещу Левски, ЦСКА или Ботев. Излизах винаги със самочувствие и преследвах както аз, така и съотборниците ми победата, независимо срещу кой играехме“, завърши легендата на отбора.