0

Л екарят на Славия д-р Дениз Йълмаз буквално е спасил живота на крилото на ЦСКА Йоан Баи в края на второто продължение на мача между двата отбора от 1/2-финала за Купата на България с бързата си и адекватна намеса.
 
В заключителните минути на двубоя 25-годишният французин се сблъска в борба за висока топка с вратаря на Славия Светослав Вуцов и падна лошо на земята. 

Лекарят на "белите" веднага се притече на помощ на колегите си от ЦСКА, тъй като се оказа, че Баи си е глътнал езика, съобщи Gong.bg.

Опитният лекар на Славия веднага се намесил и помогнал на играча да не се задуши. Минути по-късно Баи бе изнесен на носилка, а впоследствие бе откаран с линейка в болница, където ще му бъдат направени пълни изследвания.

ЦСКА елимира с дузпи Славия от Купата след като оцеля при 0:2 на Армията
ЦСКА Славия ЦСКА Славия ЦСКА Славия
90


Д-р Йълмаз не за пръв път се проявява по този начин в критична ситуация. Той направи същото и в един от предишните мачове между ЦСКА и Славия през сезона. Тогава вратарят Георги Петков изпадна в безсъзнание след тежък сблъсък с Жорди Кайседо и на няколко пъти гълташе езика си, но лекарят успя да го стабилизира, преди да бъде откаран в болница.
 
От ЦСКА са изказали своите благодарности към доктора за бързата му реакция и спасяването на живота на Баи.

Георги Петков излезе от болницата след бруталния сблъсък с Кайседо: Забравил съм всичко, дъщеричката ми иска още да ме гледа по телевизията (ВИДЕО)