0

В Левски са готови на революционна стъпка за предаване на собствеността на клуба на феновете, стана ясно след днешната среща в Сектор А на ст. „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Условието е поне 20 000 фенове да се обединят и да гарантират членство в Сдружение, което ще поеме собствеността на клуба.

На срещата клубът бе представляван от Наско Сираков, Иво Ивков, Даниел Боримиров и Станимир Стоилов, а отсреща бяха представители на основните структури на привържениците не само от София, но и от цялата страна – Велико Търново, Кюстендил, Бяла Слатина и др.

Ръководството на Левски и феновете обсъждат собствеността
Левски фенове собственост Левски фенове собственост Левски фенове собственост
5

Тази среща бе отлагана два пъти, но в крайна сметка се осъществи. Наско Сираков обяви, че това е неговата мечта – да се осъществи такъв проект. Единственото му условие е широка подкрепа от „синята“ общност.

“Даваме път и зелена светлина за този проект като сегашни управляващи”, Иво Ивков, който единствен застана пред медиите след продължилата над 2 часа и половина среща.

„Очакваме поне 20 000 човека да проявят интерес. Това би дало възможност за един изчистен от всякакви зависимости Левски, от всякакви трудности от финансово естество. И би дало на едно бъдещо ръководство възможност да ходи малко по-изправено от мен, защото ще е избрано по възможно най-демократичния начин“, добави Ивков.

Той посочи, че предстои да се определи работна група, която ще се заеме с този проект. В нея ще влязат представители на Левски и на привържениците.

Готовият проект пък ще бъде представен на всенародно обсъждане преди да бъде пуснат в ход. „Сините“ ще проучат детайлно моделите на управление на клубовете от Испания и Германия, но целта е да изградят нещо уникално не само у нас, но и в чужбина, според Иво Ивков.

Адвокатът изтъкна, че самото Сдружение може лесно да бъде регистрирано, но целта е да се премахнат подводните камъни пред него. Той допълни, че не знае дали Наско Сираков ще претендира да бъде негов управител, но може и да се кандидатира.

“Не е важно дали той ще е президент, или аз изпълнителен директор. Важното е, че ще се изберат най-достойните хора, сигурен съм. Ако не се получи, си тръгват по демократичен начин. Когато спонсорите видят каква невероятна марка е Левски, ще се стремят към клуба“, завърши той.