0

Ч ерно море и Левски завършиха 0:0 на ст. „Тича“ в отложена среща от 4 кръг на първенството.

Двубоят бе труден за гледане, а „сините“ записаха четвърто поредно равенство. Серията на домакините без загуба пък се увеличи на шест срещи.

Първото полувреме определено бе мъчително. В играта и на двата отбора имаше много брак, а интересни моменти пред вратарите Георги Георгиев и Пламен Андреев липсваха. За 45 минути не бе отправен нито един точен удар. Реферът Георги Давидов обаче отчете 18 нарушения. Известно оправдание за постната продукция на „сините“ може да бъде липсата на основни фигури, като Илиян Стефанов, Филип Кръстев и Ивелин Попов, които са с травми.

Черно море - Левски 0:0. Снимки: start-photo.bg
Черно море Левски Черно море Левски Черно море Левски
15

Втората част започна доста обещаващо. В 46-а минута Уелтън се възползва от грешно върната топка, нахлу, но стреля покрай излезлия да го посрещне Георги Георгиев, както и покрай пазената от него врата. Две минути по-късно се отвори шанс и за домакините. Васил Панайотов центрира от фаул в наказателното поле. Пламен Андреев обаче се намеси авторитетно и улови.

През следващите тридесетина минути на терена отново се възцари мъката от преди почивката. Чак в 80-а резервата на Черно море Николай Златев опита да изненада вратаря на Левски с диагонален удар извън наказателното поле, но не особено силен, а и неточен. Първата реална опасност в двубоя дойде шест минути по-късно. Тогава Георги Миланов посрещна изчистена топка на границата на наказателното поле, но изстрелът му мина покрай гредата. В продължението младият Рупанов не успя да засече с глава след центриране на Цунами останал сам срещу вратаря Георгиев.

Следващият мач на Левски отново е във Варна срещу Спартак. Двубоят е в неделя от 14:45 часа. Преди това в петък, от 18:00 часа в зала 4 на Фестивалния комплекс е предвидена среща с привържениците на тима от морската ни столица и региона. На нея ще присъстват изпълнителният директор на „сините“ Ивайло Ивков, председателят на Управителния съвет Даниел Боримиров и треньорът Станимир Стоилов. Тримата ще разискват с феновете актуални теми относно състоянието и бъдещето на на клуба и сдружението „Левски на левскарите“.