0

Л евски направи ново реми – 1:1, в контролните си мачове в Турция, този път с чешкия Бохемианс. Във вторник „сините“ завършиха със същия резултат и с полския Гурник (Забже).
Билал Бари даде аванс на българския тим в 13-ата минута днес, а секунди след почивката Роман Квет изравни.

Столичани изиграха силен мач, в който имаха няколко отлични шансове за гол. Бари направи сериозен пропуск през първата част, а освен това удари и греда. През второто полувреме вратарят на чехите отрази удари на мароканеца и Хосе Кордоба.


За Левски участие в мача не взеха Николай Михайлов, Гьоко Зайков, Уелтън и Георги Миланов. Неофициален дебют направи Келиан ван дер Каап. 

“Общо взето мисля, че направихме по-добро представяне от първия мач, коментира треньорът на „сините“ Станимир Стоилов. - Имаме напредък в контрола на топката. В защита бяхме добре също. Основните проблеми са в завършващата фаза на атаката, където не показаха самоувереност атакуващите футболисти. Там ще са ни основните проблеми.“
„Младите играчи им даваме възможност. Направиха много за тях брой тренировки, някои от тях за пръв път се готвят с мъжкия отбор и затова на полувремето решихме да не ги рискуваме. Предния мач играха повече, така че направиха мач и половина, така да се каже. Ще трябва да ги налагаме, това е пътят и бъдещето. Левски трябва да създава и продава играчи.
Келиан е в лошо кондиционно състояние, той трябва да работи още. Цунами набира добра форма. Харесва ми тяхното самочувствие и увереност.
За Миланов трудно може да кажем, следим ден за ден. Велтон след паузата трябва да се включва полека-лека. Важен период за Келиан да намери кондиционното си състояние, беше карал и COVID преди да подпише, смятам, че този период ще му се отрази добре.


Подобрихме контрола на топката, прилични действия в защита, но проблеми в контрола на топката от атакуващите футболисти и завършващия удар.
На този етап няма промяна. Гьоко си е футболист на Левски, ако не си намери отбор. Има още 5 месец договор. На този етап няма развитие с Кръстев. Надали има треньор в България, който да не харесва млади играчи, ако има развитие, ще го обявим”, заяви Мъри.