0

Л евски има и План Б за треньор на тима от новия сезон. "Мач Телеграф" научи, че към днешна дата агентът и добър приятел на собственика на "сините Наско Сираков - Лъчезар Танев, сондира в Испания за евентуален заместник на Елин Топузаков. Търси се специалист с добра визитка, който да отговаря и на амбициите на Левски, и на финансовото състояние на клуба. Има обаче нещо изключително важно - да назначението на чужденеца ще се стигне само ако Наско Сираков прецени, че Топчо не се е справил.

На този етап бившият капитан на "сините" и рекордьор по мачове за Левски в Европа се справя страхотно с трудната задача да замести Станимир Стоилов. За три мача тимът записа две победи - над Берое на "Герена" и над Ботев в Пловдив, завърши и 0:0 с ЦСКА във Вечното дерби. В този мач Левски заслужаваше много повече победата и реално беше изключително близо до нея, но Ивелин Попов пропусна дузпа в последната минута.

Припомняме, че основната задача пред Елин Топузаков е да класира отбора в Европа, а треньорът на "сините" не пое отбора в изгодна позиция за тази цел. Той обаче на този етап се справя прекрасно с работата си на "Герена".

Доведе Мурсия в клуба

Именно агента Лъчезар Танев доведе на "Герена" испанеца Пепе Мурсия, който беше треньор на отбора през 2014 година. Тогава силната фигура в Левски беше Георги Иванов - Гонзо, който назначи испанеца, защото беше впечатлен от визитката му. Преди да поеме "сините" Мурсия беше водил Атлетико Мадрид, Селта и Албасете, но не оцеля дълго в Левски.