0

Л евски отнесе  Рига ФК с 3:1 в последната си контрола по време на своя подготвителен лагер в Белек в Турция. Райвис Юрковскис откри латвийците в 6-ата минута, а до края на първото полувреме "сините" обърнаха след голове на Марин Петков и Рикардиньо от дузпа. През второто полувреме Джавад Ел Джемили вкара третото попадение за най-изразителната победа по време на зимната подготовка.

"Сините" започнаха без Уелтън, който е все по-близо до трансфер. Крилото обаче се появи в игра в края. Треньорът Ники Костов за пореден път не говори, а предостави това право на Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев. "Според мен се получи добра проверка. Това бе генерална репетиция преди мачовете от първенството. Рига бяха добре подготвени. В началото не стартирахме добре откъм резултати, но с времето напипахме ритъма. Ще видим с течение на първенството как ще сме, защото като изминат 2-3 мача подред и ще се натрупа умора. Мисля, че направихме добра подготовка", обяви Марин Петков.

"Ние се стараем да изпълняваме изискванията на треньора и мисля, че днес се получи. Надявам се и в първенството да се получават нещата и да доминираме съперниците. Мисля, че новите започват да се адаптират. Освен Охене другите не са били в България. Дано се адаптират бързо. Нашите фенове правят така, че винаги обстановката да е все едно сме домакините. За отбора от дъното това е футболен празник да играят срещу нас. Няма да е лесно, но трябва да победим Пирин. Уелтън е важна фигура и се надявам да го заместим по най-добрия начин срещу Пирин”, каза още той.

"Най-важното е да побеждаваме. Да се катерим колкото се може повече нагоре. Целта ни е да влезем в Европа", обяви след срещата и Патрик-Габриел Галчев. "Победите дават самочувствие, но това са контроли. Ще играем по-хубав футбол през пролетта", отчете защитникът. "Ние сме едно семейство. Затова приехме веднага новите", допълни Папи.