0

Л евски съобщи официално за продажбата на капитана си Сонко Сундберг на Лудогорец.

"ПФК Левски трансферира защитника Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец. Трансферната сума надвишава значително появилите се информации в медийното пространство, но заради клауза за конфиденциалност в договора не може да бъде обявена“, съобщиха от „Герена“.

Припомняме, че по информация на „Мач Телеграф“ сумата възлиза на около 550 000 евро плюс бонуси до още 200 000, в зависимост от представянето на "орлите" в Европа.

Сундберг направи своя дебют със синята фланелка на 19 февруари 2022 година. С екипа на Левски записа 53 мача и 1 гол във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 година.

„Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски изказват своите благодарности на Ноа Сонко Сундберг за всеотдайността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи в новите предизвикателства", написаха още от клуба.

"Ръководствата на двата клуба приключиха успешно преговорите по сделката във вторник, като междувременно Сонко Сунберг премина медицински изследвания и фитнес тестове. Той ще бъде представен официално пред феновете непосредствено преди началото на мача с Олимпия Любляна довечера, който е с начален час 21.45 ч. на "Хювефарма Арена", съобщиха и от Лудогорец.

„Въпреки огромния интерес и множеството запитвания за финансовите параметри по сделката, ПФК Лудогорец не може да обяви трансферната сума за покупката на Сонко Сунберг поради точка за конфиденциалност в договора. Тя обаче надхвърля парите, тиражирани в средствата за масова информация", написаха и клуба от Разград.

"Познавам Лудогорец и съм наясно с възможностите на отбора. Надявам се сезонът да бъде силен и тимът да се представи силно и в България, и в евротурнирите, както през последните години", коментира самият Ноа Сонко Сунберг.