0

Л евски започна с равенство в контролите си на турска земя. "Сините" завършиха 1:1 с Гурник (Забже) в мач, игран на стадион "Регнум Каря" в Белек. 

Попадението за българите бе дело на Хосе Кордоба, който се разписа от дузпа две минути преди края на мача. Малко преди това поляците, в чийто състав личеше името на световния шампион с Германия Лукас Подолски, бяха открили чрез Кравчук. 
Срещата бе белязана от доста слабото съдийство на местния рефер, който отмени странно попадение на поляците още в началото на мача и даде много спорна дузпа за "сините". 

„Имаме доста слабости, но като за начало има старание във футболистите. Трябва да се подобряваме, но тепърва имаме да работим. Все още е твърде рано да говорим за физическо състояние, но с тези контроли искаме да постигнем точно това“, коментира Стоилов след срещата. 

Мъри коментира и новите попълнения в състава: "На този етап е нормално Цунами да играе 30 минути, имаше тежки тренировки и преценихме, че може да се включи само за толкова. Велтон има леки проблеми, надяваме се до втория лагер да бъде добре. Сундберг има схващене, надявам се да е добре и да си довърши турнира. Не става въпрос за контузия.

Част от младите, които започнаха, играят добре и се стараят, други изостават малко, но е наша задача да ги подготвяме. На този етап Филип Кръстев не е наш футболист. Харесва ми като играч, не мисля, че има някой в България, на когото да не му харесва, другото вече е да гадаем. Не мога да кажа аз, той си има клуб - Манчестър Сити". При нас постоянно се спекулира около имена, днес и Ради Цонев, и Гьоко Зайков играха. Чакаме утре нидерландския защитник да се присъедини към нас”, заяви Мъри.