0

Л юбослав Пенев сподели след загубата на Хебър с 0:1 от Берое, че отборът му продължава да е в позиция, в която всичко си зависи от него.

“Пак ще кажа. Аз съм доволен от динамиката, от скоростта, с която играхме. Не успяхме да създадем чистите ситуации, които очаквахме. Противникът беше добре подреден в защита и на нас ни беше трудно. Може би второто полувреме две ситуации, които можеше да имат продължение евентуално за гол, но като цяло не създадохме чисти положения. От това не съм доволен. Иначе като представяне, игра, като организация на мача, поведение, много добре”, започна Пенев.

“Предполагам, че може би има малко напрежение. Съвсем логично е. В ситуация сме, в която може би се притесняват. Но трябва да го преодолеем това нещо. Още на загрявката, в тренировките. Влизаме в мача и трябва да изпълним указанията по най-добрия начин. Направихме го, с изключение на това да създадем ситуации. Въпреки всичко продължаваме да сме в позиция, в която си зависим изцяло от нас".

“Направих промени. Правя ги редовно. Заменяме едни футболисти с други. Търсим разнообразие, свежест. Това е една практика при мен. Всички се справят много добре. Всички са 100% полезни на отбора”, добави наставникът на "гробарите".

“Ние си играем турнирно и искаме да печелим точки, защото наистина в актива не разполагаме с много и това е важно за оцеляването на отбора. Ще продължим по същия начин. Не виждам нещо, което не е добре. Ще продължим да работим. С още повече характер, скорост, желание и се случват нещата. Два мача - абсолютно не се отказваме. Зависим от нас самите”, завърши Пенев.

Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари остана доволен от победата на своя тим.

„Това беше мач с висок ритъм и от двата отбора. Нашият тим се раздаде на 100%. Изпълнихме си целта миналата седмица срещу Пирин и днес демонстрирахме професионализъм. Беше много добър мач. Спечелихме срещу отбор, на когото му трябват точки“, започна Ачиари.

„Доволен съм от динамиката. Отборът надгражда и расте всяка седмица. Имахме много ситуации, но ни липсваше последният пас. Много съм доволен от големия мач, който изиграхме. Донесохме радост на феновете ни, които дойдоха на стадиона, а и на тези, които гледаха по телевизията“, продължи той.

„Всеки мач, в който играем за екипа на Берое, е гордост и голяма отговорност. Всеки, който излезе с тази фланелка, трябва да играе на 100%. Днес пуснахме футболисти, които са играли по-малко. Доволен съм от индивидуалното и отборното представяне“, сподели още треньорът на Берое.

„Днес направихме 4 смени, в сравнение с последния мач срещу Пирин. Отборът изигра добър мач. Себастиан Вия е играч на топ ниво, но всички играчи, които са в Берое, трябва да се представят на високо ниво. Остават два мача до края на сезона и ще опитаме да играем по най-добрия начин, за да ги спечелим“, завърши Хосе Луис Ачиари.