0

Ц СКА 1948 си заслужи победата с 2:1 срещу Пирин (Благоевград), въпреки че критериите на съдиите към двата отбора са били различни, обобщи треньорът на "червените" Любослав Пенев. ЦСКА 1948 игра с човек по-малко от 23-ата минута, когато Ангел Лясков бе изгонен за настъпване на съперник.

"Вината да играем с човек по-малко не е в нас, но да не влизам в подробности. Критерият е различен, който е гледал мача разбира за какво говоря. Справиха се момчетата, играхме добър мач, добър футбол“, анализира Любо.

„Момчетата играят с желание, изпълняват тактическите указания и при ситуация с човек по-малко. Имаше някои корекции, които трябваше да направим на полувремето, получиха се – промени в състава в продължение на второто полувреме, всички бяха на разположение и „в мача“. И заслужено победихме.

Чочев също бе настъпен, но съдията обясни, че не е същото като при Лясков – нека всеки да си направи извода. Ако за едното настъпване даваме червен картон, защо не даваме картон и за другото настъпване? 

Имаше и атаки, които се спряха, но противникът не получи картон, докато при нас всяко нарушение беше „наградено“ с картон. Пак казвам – критерият е различен, рано или късно се надявам да се оправим", заяви Пенев за Диема Спорт.

Колегата му от Пирин Христо Янев не беше доволен от отбора си, който допусна с човек повече и аванс в резултата да загуби 1:2 в Бистрица.

"След като сме загубили, оценката не е добра. Трябва да имаме самочувствие да искаме топката, да я търсим и да играем с нея", заяви Янев за Диема Спорт и добави, че множеството контузии започват да влияят много негативно на отбора му.

"Всеки един човек е от голямо значение и нямаме с кого да го заменим. На този етап не мога да знам на кого мога да разчитам за последния мач, тъй като има много контузени. В отбора обаче има живец, има желание".