0

Л юбослав Пенев сподели след равенството на Хебър срещу Пирин, че отборът му логично е изравнил. Срещата в Благоевград завърши 1:1.

“Ние играем с идеята да побеждаваме. Днес това не можа да се получи. Все пак бяхме с човек по-малко много време. Също така, мисля, че първият картон на Йоан е спорен. Доволни сме. Важното е, когато прибавим точки в актива. Играхме и първото полувреме добре, и второто добре. Логично изравнихме и до последното се надявахме, че имаме още възможности за отбелязване на гол”, започна Пенев пред Диема спорт.

„Много добре започнахме, изпробвано е и дава резултат. Това е точната тактика, която малко се развали. Не загубихме мача и това е важно за самочувствието за отбора. Прицелени сме в следващия мач към трите точки. Ние не сме излизали от пътя на победата. Справяме се добре и мисля, че продуктът, който представяме, е добър. Убеден съм, че в никакъв случай няма да играем по-слабо, няма гаранция, но ще се постараем това да не се случва. Преди мача четох, че Враца подават жалба срещу съдийството. В този ред на мисли искам да кажа нещо интересно, това е фактология. Предният ни домакински мач – нищо лично, но заради тези двамата съдии, които бяха на ВАР и терен загубихме от 3 мача 7 точки. Това е миналият полусезон срещу Локо Пловдив 3:4, вместо да победим 3:1 – Железов ни вкара два гола от катафалката. После гости на „Герена“ - гол след волейболна асистенция. Главният попита съдията на ВАР дали е чиста ситуацията, той вика „Да, да, голът е редовен“. На ВАР беше Драганов и за мача с Левски ни ги събраха и двамата. Всеки симпатизира на някой отбор. Когато си професионалист, не може да има пристрастия. Това е спортна битка, която трябва да се реши от съдиите“, каза още Любо Пенев.

Старши треньорът на Пирин Благоевград Олександър Бабич също сподели мнението си след равенството 1:1 с Хебър. 

"Първо искаме да анализираме действията на нашия отбор. Ако трябва да сме обективни, днес загубихме две точки. Имахме предимството игрово и в резултата и възможности да отбележим втори гол, но за съжаление не успяхме. Загубихме концентрация, когато изпуснахме тези положения", започна Бабич. 

"Ако направим съпоставка с първия двубой с Хебър в турнира за Купата, направихме крачка напред. Качеството в нашия отбор не беше на ниво. Всички сме разстроени. Беше мълчание и тишина в съблекалнята. Ще броим точките след края на първенството", каза още той.