0

П обедната серия на Локомотив Пд беше спряна в Разград, пише днес в. „Мач Телеграф“. Двубоят завърши 1:1 и така „черно-белите“ само изравниха, но не успяха и да подобрят рекорда си за най-много последователни шампионатни победи и техният брой остана 9, но вече постиган два пъти. Все пак обаче играчите на Александър Томаш не загубиха и този мач и до момента от 11 изиграни срещу освен деветте успеха имат и две ремита. А като прибавим и последните два кръга от миналия сезон, когато също поражения нямаше (0:0 с ЦСКА 1948 и 2:1 над Черно море) серията от срещи без загуба нараства на 13.

Така Локо Пд е само на един мач от изравняване на нова рекордна серия в историята си. Става дума за поредицата от най-много поредни шампионатни срещу без загуба. И този рекорд, както доста друг клубът записа в шампионския си сезон 2003/04. В първите 11 кръга тогава отборът нямаше загуба, като и в последните три от предишния шампионат – 2002/03. Така тогава се стигна до ненадминати до днес 14 срещи без загуба.

Това върхово постижение може да бъде изравнено в понеделник, ако играчите на Александър Томаш не загубят мача си от ЦСКА. През сезон 2003/04 серията бе спряна в 12-я кръг със загуба от Литекс в Ловеч с 1:2. Сега кръгът отново е 12-и, но предстои да видим дали ще е по-успешен. Друг любопитен факт е, че последната шампионатна загуба на Локомотив Пд бе точно от ЦСКА. Тя бе с 0:1 на стадион „Българска армия“ в края на миналия сезон. И тогава съдия на мача беше Станимир Тренчев, който ще свири и двубоя в понеделник.