0

Л окомотив Пловдив разпиля Крумовград и записа убедителна победа с 4:0 в мач от осмия кръг на efbet Лига. 

Джовани (10), Хорхе Сегура (25), Евандро (79) и Алфа Конте (90+1) вкараха попаденията за тима от "Лаута". Седмата поредна победа от началото на сезона върна пловдивчани на първото място в класирането, след като вчера бяха изместени от Черно море.

Джовани пък води при голмайсторите, след като вече има шест попадения в efbet Лига. 

За първи път в историята си Локомотив записа седем поредни победи в Първа лига и остава непобеден от началото на сезона след само едно равенство. Играчите на Александър Томаш продължават да водят във временното класиране с актив от 22 точки. 

Крумовград пък регистрира четвърта загуба и остава на шеста позиция в подреждането с 12 точки, колкото имат ЦСКА и Лудогорец. 

Още в третата минута гостите пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Даниел Миланович изведе Диего Рапосо сам срещу Динко Хоркаш и бразилецът опита технично да прехвърли хърватския страж на Локомотив, но топката мина встрани от вратата. 

Играчите на Александър Томаш отговориха и в 10-ата минута поведоха с 1:0. Джовани получи по левия фланг, навлезе навътре към центъра на терена и с прецизен фалцов удар по диагонала от около 20 метра не остави шансове на Янко Георгиев. По този начин офанзивният футболист на „смърфовете“ реализира шестия си гол от началото на сезона.

В 24-ата минута Локомотив удвои своя аванс. Защитата на Крумовград не се справи добре след центриране в наказателното поле, където Хорхе Сегура бе оставен да овладее и да стреля по земя, а Янко Георгиев също не се намеси убедително и топката премина голлинията за 2:0. 

Пет минути по-късно Александър Колев стреля фалцово с левия крак от дъгата на наказателното поле, но Динко Хоркаш парира неговия шут. В ответната атака пък стражът на Крумовград спаси опасен изстрел на Димитър Илиев. 

В 42-ата минута двата тима си размениха по още една опасна ситуация. Първо капитанът на Локомотив отново принуди Георгиев да отразява негов удар от въздуха, а веднага след това и Хоркаш се намеси при шут на Колев от близка дистанция. 

Минута след подновяването на играта през втората част Крумовград прати топката в мрежата на Локомотив, след като Калоян Пехливанов засече с глава центриране на Серкан Юсеин от пряк свободен удар, но попадението бе отменено заради засада на централния бранител на гостите. 

В 56-ата минута домакините разгърнаха бърза атака отдясно, Бабакар Дион бе изведен в наказателното поле и пробва изстрел в близкия ъгъл, но Янко Георгиев спаси. 

В 78-ата минута Крумовград можеше да намали изоставането си след грешка на Динко Хоркаш при изнасянето на топката, но влезлият като резерва Мартин Сораков шутира неточно от около 20 метра. 

В ответната атака Локомотив сложи точка на спора с трето попадение. Димитър Илиев изведе Джовани отляво в наказателното поле, бразилецът бе притиснат Джеферсон, но намери начин да подаде към Евандро, който на празна врата реализира за 3:0. 

В първата минута от добавеното време на срещата резервата Алфа Конте оформи крайния резултат, след като преодоля от малък ъгъл Янко Георгиев и вкара дебютното си попадение с екипа на Локомотив – 4:0, пише БТА.