0

Л окомотив Пловдив надви Локомотив София с 2:1 в късния неделен мач от 15-и кръг на Първа лига.

Домакините дръпнаха с 2 гола за 6 минути след почивката, накрая софийските железничари намалиха, но за повече не им стигнаха сили и време.

„Смърфовете“ поведоха в 54-ата минута с дузпа на Димитър Илиев, а 6 минути по-късно Георги Минчев направи 2:0. В самия край на мача Локо София намали чрез Виржил Пинсон.

Локо Пловдив взе с 2:1 дербито със софийското Локо
Локомотив Пловдив Локомотив София Локомотив Пловдив Локомотив София Локомотив Пловдив Локомотив София
8

Мачът бе решен десетина минути след почивката. В 54-та Димитър Илиев се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в пеналта на Карим Бухмиди, който получи и втори жълт картон и остави своите с 10 души.

В 60-та мин. Илиев изведе чудесно Георги Минчев и той удвои с лекота.

Малко преди изтичането на редовното време Виржил Пинсон намали, в последните секунди вратарят на домакините Лукас Рейдър се намеси и предотврати изравняване.

 

„Мачът беше труден, хвърлихме доста усилия, за да победим“, бе първият коментар на треньора на Локомотив Пловдив Александър Тунчев. „Съперникът е добър отбор с добри изпълнители и скорост напред. Особено Октавио, който е футболист, който прави разликата.

През първото полувреме не успявахме да завършим успешно атаките си. Създадохме 2-3 положения, при които точността ни липсваше. Коригирахме играта си през втората част и това ни донесе успех. Накрая са отпуснахме и получихме гол. Дузпата може би бе преломният момент в мача".

„Загубихме без да сме надиграни – основната причина за поражението ни е дузпата в наша вреда и червеният картон“, изтъкна колегата му от софийското Локо Иван Колев.

„Това промени развоя на мача. След първия гол домакините доминириха във всичко. Момчетата не се предадоха и се бориха, но явно всичко беше срещу нас. Опитахме се да играем футбол, въпреки че бяхме с човек по-малко. На практика няма отбор, която да ни е надиграл, с изключение на Лудогорец".

С победата Локо Пд събра 20 точки, а новакът Локо Сф е с 14.