0

Н ай-интересният сблъсък от 21-я кръг в първенството е във вторник, като в него един срещу друг на „Герена“ се срещат носителят на Купата на България Левски и шампионът Лудогорец. Последните сблъсъци между двата отбора са доста интересни и оспорвани, като има всички основания такъв да се очаква и сега. Да, Левски е в криза, изравни и антирекорда си от последователни шампионатни срещи без победа, като броят им набъбна на 10. При още един провал, за какъвто в случая ще се приеме и равенството, ще означава счупване на антирекорда и ще имаме нов такъв.

Сега обаче имаме допълнително обстоятелство. Лудогорец пристига на „Герена“ само пет дни, след като е приключил участието си в европейските клубни турнири. То беше доста прилично, дори най-доброто от няколко години насам. Но въпреки това се чуха критики към тима за отпадането.

Явно в Разград сериозно са вдигнали очаквания, щом след толкова късно отпадане биват критикувани, докато останалите ни евроучастници си отидоха от турнирите още през август. Не е ясно обаче вътре в самия Лудогорец как ще подейства отпадането и възможно ли е то все пак да доведе до психологически и игрови срив. И първите следи от такъв да се видят точно на „Герена“. Този вариант не бива да се изключва, защото Лудогорец наистина беше близо до крайния успех срещу Андерлехт, а когато си бил близко до нещо сериозно и си се разминал с него, не винаги намираш сили да го понесеш хладнокръвно.

Поне досега обаче Лудогорец винаги е бил безпощаден, когато излезе срещу Левски след европейски мач, независимо какво се случило в него. Досега историята помни три такива случая, като и в трите „орлите“ не оставиха шансове на „сините“.

Кои са тези случаи - четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"