0

З ащитникът на Фламенго Фабрицио Бруно е основна цел на Лудогорец, пише в. „Мач Телеграф“, позовавайки се на публикации в Туитър на бразилски журналисти. Договорът на 27-годишния централен бранител изтича в края на годината и той ще може да пристигне в Разград без трансферна сума. Според авторитетния сайт transfermarkt цената на Бруно е 3 милиона евро.

Освен за Фламенго Бруно е играл също така за Брагантино, Чапекоензе и Крузейро. 

Бранителят е постигнал впечатляващи резултати – през 2022 година печели Копа Либертадорес и същия сезон триумфира и за Купата на Бразилия.

През този сезон Бруно е играл в 7 мача за Фламенго в Копа Либертадорес, като тимът му отпада драматично на осминафиналите от парагвайския Олимпия. В годината на триумфа във финала за най-ценния трофей в Южна Америка над Атлетико Паранензе участва само в един от полуфиналите с Велес Сарсфийлд. 

Играта на Бруно е изчистена и има само един червен картон в почти 250 мача в професионалния футбол. Той има на сметката си също така 10 гола и 5 асистенции. Цели осем от попаденията му са с глава, а най-важното е в осминафиналите за Копа Судамерикана срещу Индепендиенте.

Разградчани имат нужда от играч на този пост

Лудогорец вече няколко сезона не успява да намери точните двама изпълнители в централната зона на защитата. В момента „орлите“ разполагат с Франко Русо, Вердон, Сонко Сундберг, Диниш Алмейда, Георги Терзиев и Игор Пластун. Украинецът обаче се представя трагично и съвсем логично дори не е в групата на първия отбор, докато за Терзиев е ясно, че може да влиза само за минути и то при решени мачове. Франко Русо пък допуска поне по веднъж на мач от така наречените грешки, водещи до гол.

Вердон почти сигурно ще бъде продаден през зимата, след като през лятото бе на косъм от трансфер в Италия. Чаканият с толкова надежди Диниш Алмейда получи изключителна тежка травма по време на подготовката, която го извади от игра за 9 месеца, а със сериозна контузия е и Сонко Сундберг.