0

Л удогорец ще трябва да плати 1 млн. долара за 50% от правата на аржентинския нападател Матиас Тисера. Това е сумата, която искат от настоящия му клуб Платенсе, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". Останалите 37,5% се държат от родния му клуб Нюелс Олд Бойс, а 12,5% – от мениджърска компания.

От Платенсе излязоха с официално обръщение за случващото се със звездата им. „През последните седмици отхвърлихме две предложения за Тисера – едно от мексикански клуб и едно от български – Лудогорец. Трансферът не се случи поради разлики – както в предлаганите и исканите суми, така и в начините им на плащане. И това не се хареса на играча и неговото обкръжение. Той реши да отмъсти, като не се е появявал на 28 януари“, пишат аржентинците. „От тази дата ръководителите на клуба се опитват да разговарят с футболиста, за да може той да изпълнява задълженията си. Преди това Тисера отсъстваше по други причини – беше заразен с COVID-19, но се прибра в родния си град, без да има разрешение за това, а след това не се върна в установения срок. Той също така поиска трансфер още сега. Предвид тази ситуация волята на клуба е това да се случи, стига да са изпълнени минималните условия. Струва си да се отбележи, че играчът има настоящ договор с Платенсе до 31 декември 2022 г. и че от миналия ноември му беше предложено подновяване на контракта, което обаче беше отказано“, завършва обръщението.

Медиите в страната вече пишат, че Матиас Тисера, отбелязал 14 гола в елита на Аржентина през миналия сезон, е вече в България, тъй като иска на всяка цена  да продължи кариерата си в България. Дали това ще се случи, ще стане ясно съвсем скоро.