0

В навечерието на Нова година Лудогорец осъществи изходящ трансфер. Десеткратният шампион на България продаде вратаря Кристиян Кахлина в САЩ, съобщиха от клуба. Хърватският страж ще продължи кариерата си във ФК Шарлът. 
Отборът е новак в американската футболна лига, създаден е преди две години и през 2022-ра ще дебютира в МЛС. Отборът е под номер 14 в Източната Конференция. МЛС за сезон 2022-а ще бъде с 28 отбора.
Лудогорец и тима от Северна Каролина финализираха сделката преди няколко дни, като се очаква Кахлина да се присъедини към отбора от МЛС в началото на следващата година.


"Изкарах невероятни 9 месеца в Лудогорец. Играх със страхотни момчета в отличен колектив. Желая успех на Лудогорец в борбата за титлата. Оставам най-големият фен на отбора", заяви Кахлина.
Той бе привлечен в Лудогорец в края на февруари 2021 г. от хърватския Горица под наем. Впоследствие бе купен от десеткратния шампион, с чийто екип изигра 36 мача в евротурнирите, Първа лига, турнира за Купата на България и мача за Суперкупата.
Той започна като титуляр в Лудогорец, но в последните мачове отстъпи мястото си на Серджио Падт. В Лудогорец записа общо 36 мача за целия си престой, като в Европа са 12.