0

Лудогорец победи Славия с 4:1 в мач от 27-ия кръг на Първа лига и ознаменува 11-ата си поредна шампионска титла на България. С изразителния успех под дъжда в Разград тази вечер и нулевото равенство във вечното дерби по-рано днес в София, „орлите“ са недостижими на върха в класирането с 14 точки преднина пред втория ЦСКА 4 кръга преди края на сезона.

Това е най-ранно като дата спечелена титла от тима от Разград, който реши спора още през първото полувреме на първия си плейофен мач днес.

Гьоко Зайков си вкара автогол в 13-ата минута, а Бърнард Текпетей (16, 54) прониза два пъти "бялата" врата. Матиас Тисера се разписа в 22-ата минута между двете попадения на ганайското крило. 

Защитникът Зайков се разписа в собствената си врата след центриране от корнер и удар с глава. Така той прониза Вуцов във втори пореден двубой, тъй като преди няколко дни стори това и срещу ЦСКА за Купата.
Само три минути по-късно Текпетей овладя дълго подаване и с шут по земя в близкия ъгъл покачи на 2:0.

Голеадата на "орлите" продължи и в 22-ата минута. Текпетей проби и центрира отдясно по земя, Тисера овладя на 7-8 метра фронтално срещу вратата, дриблира около защитници на гостите и с удар под гредата направи резултата класически.
Лудогорец продължи да доминира и след почивката, а в 54-ата минута стигна до нов гол. Рик пое топката в половината на разградчани, напредна около 30 метра, след което изведе Текпетей очи в очи с Вуцов. Ганаецът преодоля стража на Славия и от малък ъгъл вкара второто си попадение в мач.

В 78-ата минута Петков изведе отлично Йоан Бакеро сам срещу Падт и испанецът хладнокръвно отбеляза с техничен шут покрай стража на Лудогорец.

Домакините бяха без голяма част от титулярните си състезатели. Десподов, Недялков и Пластун бяха наказани, а на пейката останаха Сотириу и Каули. 

На „орлите“ им предстои тежък реванш от 1/2-финалите за Купата на България срещу Левски предстоящата седмица след загубата с 2:3 в Разград в първия мач.