0

Ш ампионът Лудогорец записа 11-ия си успех в Първа лига през сезон 22/23, след като направи обрат и победи с 3:1 новака Септември в мач от 16-ия кръг. 

Успехът за „орлите“ далеч не дойде лесно. Гостите от София излязоха напред в резултата след 15 минути игра, след като капитанът Асен Чандъров се разписа от дузпа.

Постепенно разградчани наложиха превеса си и в 39-ата гол на Матиас Тисера донесе изравняването на резултата. Само минута преди това попадение на аржентинеца беше отменено заради засада. 

В хода на втората част дойдоха нови два гола за Лудогорец, след като Оливие Вердон от дузпа направи 2:1 в 51-ата, а 12 след това Мануел Шоу оформи крайния резултат на „Хювефарма Арена“.

Анте Шимунджа ротира сериозно състава си в сблъсъка срещу новака, тъй като на „орлите“ им предстои решителен мач за продължаване в Лига Европа в четвъртък срещу Рома на „Олимпико“.

Така Лудогорец е втори в класирането с 35 точки, на две зад лидера ЦСКА (37), като „червените“ имат мач повече. Септември остава 11-и с 13 точки, след като допусна първа загуба под ръководството на Светослав Петров.