0

Е дин от любимците на феновете на Ботев Пд Лъчезар Балтанов признава в голямо интервю в днешния брой на „Мач Телеграф“, че би сложил край на кариерата си в пловдивския тим. Той се върна и назад във времето, когато носеше фланелката на Левски.

Но най-силна е тръпката му от новия стадион на „канарчетата“ и той не скри ентусиазма си от неповторимата атмосфера в дома на Ботев.

„Аз се почувствах уникално! На откриването бях с отбора на мача срещу Левски. Попаднах в групата и видях нещо невероятно! Всичко е направено, както на запад. Всички бяхме много радостни да видим препълнените трибуни и атмосферата беше неповторима! Страхотно преживяване!“, признава Балтанов пред „Мач Телеграф“.

Той пожела всеки български отбор да има такъв стадион като на Ботев: „Защото виждаме, че дори по телевизията, когато дават срещите, изглежда сякаш двубоят е от друго първенство. 

Да стъпя на този стадион и да изиграя двубой беше една моя мечта. Изиграх срещи и съм щастлив, че най-накрая след толкова години чакане всичко това е реалност. Върнахме се у дома! Сега, когато се завърши окончателно, ще бъде още по-зрелищно. Акустиката дори ще е по-различна. Ще бъде нещо невероятно! Желая го на всеки един отбор! Всички клубове трябва да имат такива стадиони, за да може футболът в България да тръгне нагоре“, убеден е 35-годишният софиянец.

Сърдит ли си тръгна Балтанов от „Герена“, как оценява сегашния и предишния треньор на Ботев, къде намери мястото си и каква е целта на „жълто-черните“ - цялото интервю четете в днешния „Мач Телеграф“.