0

В Северна Македония се опитват да уплашат младата команда на Младен Кръстаич с гореща атмосфера на стадион „Тоше Проески“ днес. Според Sportmedia.mk вече са продадени около 20 000 билета за срещата, като не е изключено дори и да има повече зрители на 32-хилядното съоръжение.

„След поражението от Грузия сега имаме възможност да се реабилитираме срещу добре познат противник. Българите ни се измъкнаха в Разград, когато доминирахме, но мачът завърши 1:1. Сега в Скопие очакваме да отвърнем и да победим“, анализира Sportmedia.mk, цитиран в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".

Изданието допълва, че националния тим на България ще има подкрепата на около 300 свои фенове на трибуните на стадион „Тоше Проески“. Билетът за мача струва около 6 евро.

„Интересува ме само спортната страна на предстоящия мач с България и затова призовавам публиката да бъде коректна. Моето лично отношение и това на федерацията е да гледаме на този мач само от спортна гледна точка”, призова старши треньорът на Северна Македония Благоя Милевски.

Той подчерта, че българите са се държали изключително коректно като домакини в първата среща в Разград. „След първия мач благодарих на България за приема, който получихме. Сега остава да се представим в подобаващо като домакини”, казва той, цитиран от спортните медии в Северна Македония.

По думите му след смяната на селекцията е било наистина трудно да анализира съперника,  затова остава фокусиран върху отбора на Северна Македония, чиято цел е да покаже, че загубата от Грузия е случайност. 

Капитанът Енис Барди е оптимист, че атаката на отбора ще проработи и отборът ще се постигне положителен резултат.

„След поражението в Грузия беше трудно. Не е добре, когато губиш, но продължаваме напред. Имаме още един шанс да покажем, че този резултат в Грузия не показва реалната картина. Имаме много нови играчи, трябва време да опознаем част от отбора. Знаем собствената си цел - да се класираме за Европейското първенство. Трябва да изчакаме, младите имат нужда от време за адаптация. Мисля, че имаме добро поколение футболисти”, каза Барди.