0

Е дин от най-добрите български футболисти през този век – Станислав Манолев, ще стане спортен директор на Пирин, научи „Мач Телеграф“. Очаква се това да бъде официализирано през следващите дни. Само до преди няколко месеца бившият футболист на ПСВ Айндховен и Фулъм беше президент на „орлетата“, но сега ще влезе в нова роля. Той ще бъде представителят на новата власт в клуба, в лицето на Георги Спасов и Милен Стефанов.

Очаква се официално на 26 април от общината  да обявят, че акционерното дружество на двамата, ще поеме управлението на Пирин. Представителите на дружеството вече са представиили бизнес плана си за развитието на футболния клуб пред Общински съвет, който трябва да се произнесе на заседание, което предстои утре.
Както е известно, Спасов развива успешен бизнес в областта на възобновяемите енергийни източници и е известен с това, че от години помага на много спортни клубове и благородни каузи в Благоевград. Милен Стефанов пък е собственик на „Файв Мен“ ЕООД – аутсорсинг телекомуникационна компания, оперираща на няколко пазара в Европа.

Настоящият управител на Пирин – Петър Занев, ще продължи да изпълнява своята роля, като ще бъде от квотата на Община Блaгоевград, която след промените ще притежава 10% (20 000) акции от новото дружество.