0

Б ившият играч на „канарчетата“ Марин Бакалов е тормозил Левски с екипите на Ботев (26 мача), ЦСКА (3), Олимпик Тетевен (1), Марица (1) и Спартак Пд (2). Вкарвал е 1 пет гола във вратата на столичани. Сега е ясно, че в събота ще бъде на „Колежа“ и ще стиска палци за наследниците си в жълто и черно, които вече разклатиха един от грандовете от София – ЦСКА.

- Г-н Бакалов, Ботев Пд взе важни три точки срещу ЦСКА 1948 в четвъртото си поредно гостуване, вашият коментар?

- Важни три точки, които дават стабилност в класирането и основа за по-добри мачове. Доброто класиране винаги дава самочувствие, увереност и спокойствие.

- Очакванията ви за предстоящия мач с Левски?

- Независимо дали е мач с Лудогорец, ЦСКА, или Левски – подобни мачове винаги се чакат с огромен интерес. Факт е, че стадионът ще бъде пълен, което ще допринесе за още по-добра атмосфера. Това е един перфектен момент стадионът да се напълни след четири поредни гостувания. Отборът показва стабилност и с един пълен стадион ще имаме всички шансове да победим, макар че Левски също е в приповдигнато настроение и показва коренно различно лице от това, което показваше през миналата година. Да се надяваме да стане един добър и интригуващ мач на високо ниво.

- Каква е оценката ви за представянето на Ботев Пд до момента?

- Стабилно е, независимо, че отборът се раздели с няколко важни футболисти. Имаше и няколко неприятни контузии, особено в атака. Там и тримата ни централни нападатели бяха с травми в един момент. Въпреки всичко отборът запази стабилност в играта си и взеха важни мачове. Стискаме палци лека полека да се връщат и контузените, за да разполага Керкез с пълния си състав.

Цялото интервю с Марин Бакалов четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"