0

 

Нападателят Марк-Емилио Папазов отново измина разстоянието от „Борисовата градина“ до стадион „Георги Бенковски“. И набързо започна да трупа минути в елита, след като това не му отдаде с червената фланелка. Той бе и един от героите за историческото първо класиране на Хебър на полуфинал в турнира за Купата на България. Сега се закани да вкара на Левски, с който има по-специална история – той е юноша на клуба от „Герена“, но различни фактори го накараха да търси реализация в ЦСКА.

- Честито класиране на полуфиналите, с какво успяхте да пречупите Пирин?
- Мисля, че напълно заслужено взехме победата. Играхме по-добре от Пирин през цялото време. Надиграхме ги. Въпреки, че и те имаха положения съм, аз на мнение съм, че ние контролирахме събитията на терена. В крайна сметка, макар и с гол в последните секунди, се поздравихме с успеха.

- Исторически полуфинал за вас. 
Да, всички сме много радостни от този факт. За нас е чест да сме на тази фаза. Ще се борим за победа и финал.

- Промъква ли се в главите ви идеята, че не само може да стигнете до финал, но и да го спечелите?
- Да! Това е нормално. Ние вярваме в собствените си възможности. В съблекалнята си говорим, че сме на три мача от трофея. Нищо не се знае и мисля, че може да се превърнем в сериозна изненада за Купата на България. Всички ще се радваме, ако това се случи.

- Кой според вас е фаворит за спечелването на турнира?
- Останалите 3 отбора са много сериозни, с качествени играчи. Лудогорец и ЦСКА са основните фаворити, но в никакъв случай  не бива да се  подценява Ботев Пд. Те имат също силен състав. Ще бъде трудно, но за Купата всичко се случва. Точно в този турнир ние можем да покажем, че можем да се борим с грандовете и да ги побеждаваме. 

- Сега ви предстои важен двубой срещу Левски. Какви са  очакванията ви за срещата?
- Искаме бием и излизаме за трите точки. Взехме две поредни победи, които бяха много важни. Сега излизаме у дома срещу „сините“ и единственото, за което мислим, са трите точки. Важно е да играем като отбор и да покажем добър колектив. Независимо срещу кой отбор се изправяме, аз съм на мнение, че можем да победим.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX