0

М арселиньо със сигурност е чужденецът, който е допринесъл най-много за развитието на даден български отбор, в случая Лудогорец. Бразилският плеймейкър, който игра и за България, дойде в Разград в самото начало на проекта на братя Домусчиеви и за отрицателно време се превърна в ключова фигура за успехите. Неговите цифри казват всичко – 347 мача във всички турнири, 98 гола, 9 титли, 2 купи, 4 суперкупи и 2 участия в групите на Шампионската лига. „Мач Телеграф“ се свърза с Марселиньо, който сега си е в Бразилия, но въпреки това се съгласи да даде интервю специално за читателите на единствения спортен всекидневник.

- Марселиньо, ти като футболист на Лудогорец си играл куп дербита срещу ЦСКА. Какво винаги ви мотивираше във въпросните срещи, повечето, от които завършваха с положителен резултат за вас?

- Нещото, което те мотивира в този мач срещу ЦСКА, е титлата. То е ясно!

- Какво очакваш от дербито днес? Лудогорец вече победи два пъти през сезона ЦСКА, но евентуален успех на „червените“ ще ги качи на върха?

- Те вече допуснаха загуба вкъщи и сега ще искат да спечелят мача в Разград на всяка цена. Ще бъде трудно на ЦСКА, защото Лудогорец вече е лидер в класирането и има самочувствие. Все пак обаче ЦСКА има шансове да спечели и от Лудогорец не бива да подценяват този факт. Който вземе трите точки, наистина ще направи голяма крачка към титлата.

- Виждаш ли промяна в играта на Лудогорец?

- В играта на отбора определено има промяна. Това го видях и в мача с ЦСКА на „Българска армия“, който бе спечелен с 1:0. Но да се върнем отново на предстоящия двубой. Убеден съм, че който и футболист на двата тима да питате сега преди дербито в Разград, няма да ви каже, че вярва в победата на 1000%. Мисля, че който вкара първи, в крайна сметка ще спечели срещата. ЦСКА има добър отбор, но същото важи и за Лудогорец. Ще стане голям мач, който нямам търпение да гледам. Надявам се домакините да спечелят и да успеят да станат шампиони отново.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"