0

М атиас Курьор остави ярка следа в българския футбол през последните години с екипа на Черно море. Спокойно може да го наречем футболен пътешественик. Играл е в първенствата на Мартиника, Франция, България, Испания, Турция, Казахстан, Южна Корея, а последната му дестинация бе екзотична Индия. Любимецът на феновете на „моряците“, който през март ще навърши 34 години, говори ексклузивно пред в. „Мач Телеграф“.

- Здравей, Матиас, къде се намираш в момента и какво правиш?
- В момента съм със семейството си в Париж. Тук живеем вече много години. От доста време насам сме заедно. Радвам се на красивия зимен град.

- Последният ти отбор бе индийският Норт Ийст Юнайтед, с който наскоро разтрогна договора си. Какво се случи, как се стигна до раздялата?


- След като прекратих договора си с турския Самсунспор, бях на Малдивите в Индийския океан. Трябваше да преосмисля доста неща и се нуждаех от почивка. Тогава, докато бях в този регион, получих и предложението от Индийската Супер лига. Стори ми се интересно. Друг континент, култура, традиции... Първенството започна, но нещата не потръгнаха. В състава имаше добри играчи като голмайстора и национал на Ямайка Дешорн Браун, но се придържахме към един стил, лишен от агресия и атаки. Това е първият случай в кариерата ми, в който не съм се чувствал удобно на терена. Доста загуби инкасирахме, а аз прецених и направих личен избор, че е най-добре да се разделим, защото съм свикнал да играя в отбори, които имат желание да практикуват по-привлекателен футбол и да имат по-големи претенции.

Цялото интервю с Матиас Курьор четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"