0

О тборите на Левски и Марибор завършиха наравно 2:2 в третата проверка на "сините" от зимната подготовка на тима в Турция. 
Столичани се изправиха срещу лидера в словенското първенство и оставиха отлични впечатления, имайки предвид доста младия състав на Станимир Стоилов. 

Хосе Кордоба (36) беше точен за българския тим, но Ян Репас (42) възстанови много бързо равенството. Джордже Иванович (45) направи пълен обрата за Марибор. Появилият се от резервната скамейка Здравко Димитров заличи пасива на "сините" в 77-ата минута.


Мъри пусна един от най-младите състави в историята на клуба. Най-възрастният в стартовата единадесеторка бе Цунами, който е на 26 години. 17-годишният вратар Пламен Андреев пък изведе столичани с капитанската лента.  

Двубоят беше наблюдаван на живо от собственика на 26-кратните шампиони Наско Сираков и съпругата му Илияна Раева, които пристигнаха вчера от София, а днес Сираков изгледа сутрешното занимание на тима. Проверката видя и националният селекционер Ясен Петров.

Левски завърши наравно (2:2) със словенския Марибор в контролна среща в Белек
Левски Левски Левски
17

Двубоят бе неофициален дебют със синята фланелка на привлечения преди дни Филип Кръстев, който стартира от първата минута. През второто полувреме първи минути за тима записа и Уелтън.
Това е трето реми от трите досегашни контроли на Левски в Турция. В предишните си два мача тимът на Стоилов направи две равенства от по 1:1 срещу полския Гурник Забже и чешкия Бохемианс. Левски ще има още 3 контроли от подготвителния си лагер в Белек, а за Марибор проверката бе последна на турска земя.