0

П ри някои от предишните селекционери можеше да се поспори дали те или играчите са по-неспособни и лишени от качества дори за нещо на средноевропейско ниво. При Младен Кръстаич обаче нещата са безпощадно ясни – дори посредствените ни футболисти притежават повече капацитет от това, което в крайна сметка излиза моделирано през замисъла на треньора. 

В момента отборът ни е в серия от осем мача без победа, като много важно е в случая да се калкулира качеството на съперниците – на два пъти Литва, на два пъти Черна гора, Северна Македония, Иран, Люксембург и Унгария. Това са отбори, срещу които само преди 15-ина години щеше да е чудо, ако не сме записали поне три победи. 

Футболният съюз изключително рядко се решава да се опре на чужденец за треньор, но очевидно е, че подбира най-неподходящия. Предния бе Лотар Матеус, който се провали тотално, подаде оставка и в крайна сметка се отказа от треньорската професия. Като телевизионен анализатор Лотар определено има повече успехи. Няма да е странно, ако и след края на работата си в националния отбор, Кръстаич се отдаде само на варенето на ракия в сръбската си фабрика, вместо да губи време във футбола. И без това на профилите му в социалните мрежи има повече снимки на бутилки с ракия отколкото са кадрите от мачове. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"