0

Ф ернандо Каранга. Това е най-обсъжданото име след дербито с Лудогорец в Разград. След това на съдията Волен Чинков, разбира се, който направи всичко по силите си, за да провали мача, но тази личност няма дори смисъл да го коментираме...

Бразилецът се отчете с гол във вратата на Лудогорец и юмрук в главата на съперник, който му коства червен картон. Най-вероятно това ще е и последното действия на Каранга из родните терени, защото е много вероятно нападателят да бъде наказан поне за 3 мача, колкото има ЦСКА до края на сезона. На този етап пък няма никакви изгледи 33-годишният Фернандо да поднови договора си с "червените", а той изтича след около месец.
Така след това поредно дерби, в което "армейците" загубиха от Лудогорец и не успяха да защитят поне малко амбициите си за титлата, които се оказаха отново голи, акцентът е Каранга и Чинков. Лошо...

Някак незабелязани останаха действията на терена на едно 19-годишно момче, което влезе в игра в 71-вата минута на мача с Лудогорец. Става дума за Георги Чорбаджийски, който от 9 годишен играе за ЦСКА и е абсолютно наясно с величието, ДНК-то и съществото на клуба. Та Георги, който е брат на бившия капитан на "червените" Божидар Чорбаджийски, беше наслада за окото, докато със самочувствие преминаваше покрай играчите на Лудогорец, изостряше с креативни подавания атаките на тима и навъртя такъв километраж, какъвто легионерите на "Армията" обикновено правят за поне два пъти повече игра.

Истината е, че Божидар Чорбаджийски ясно показа пътя на ЦСКА. "Червените" трябва да залагат много повече на футболисти от школата си, а не само да ги мъкнат за камуфлаж на подготовките. Всъщност фактът, че Чорбаджийски има само 49 минути игра от началото на сезона е отвратителен. Особено на фона на изявите на младока по време на зимната подготовка, в която Георги и друг юноша - Илиан Антонов, показаха много качества, желание и хъс.

Дано шефовете на ЦСКА най-после осъзнаят, че е много по-добре в отбора да играят хора като Георги Чорбаджийски и Илиан Антонов, отколкото цял куп чужденци, повечето от които третират този велик клуб като поредното място, в което единствено и само заплатата е важна.