0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов даде брифинг, на който разясни ситуацията с контузените преди първия от двата мача срещу Лудогорец утре. "Сините" отиват в Разград, а двубоят ще е за първенство. В неделя двата тима отново ще играят в същия град, но за Купата на България. 

„Петрис все още не е в състояние да води сериозен тренировъчен процес. От един-два дни имаме проблеми и с Ноа, но се надявам той да оздравее до мача. Другите играчи са с отбора и са в добро състояние, Илиан Стефанов вече тренира с останалите. Николай няма да може да пази. Има травма, която изисква между 7 и 10 дни най-малко възстановяване. На този етап е първо мачът за първенството. След това ще преценя дали да заложим на някой от другите ни млади вратари. Там нямаме кой знае колко голям избор", обясни Стоилов.

"Искам отборът да играе на нивото, което показа последните четири-пет мача срещу Лудогорец, да покажем най-доброто, което можем. Знаем, че се изправяме срещу един добре обигран отбор, от дълги години хегемон в българския футбол. За мен винаги е било важно нашият отбор да се доближи до максималната си спортна форма. Важен момент за нас е играчите да покажат амбиция и желание именно в мачовете срещу най-добре играещия отбор в България. Тогава може да видим нашето ниво, може да видим проблеми, може да видим и положителни неща, които имаме. Всеки футболист може да защити по най-добрия начин мястото си в Левски. Очаквам горд Левски. Очаквам от моите играчи максимално себераздаване. Ако се представим по начина, по който се представихме през последните мачове, независимо от резултата, ще има удовлетворение в нас“, коментира Стоилов.

„Ще подходим мач за мач без да делим купа и първенство. Два изключително сериозни сблъсъка. Ще калкулираме като времетраене на позиции, на които имаме взаимно заменяемост на играчи“, добави той. „Иска ми се футболистите да играят по най-добрия начин. Най-важното е как ще изглеждаме утре на мача. Футболистите на Левски са задължени да изиграят мача в стила и начина, който подобава на Левски. Всяко друго поведение на терена няма да бъде приемливо на терена“, каза още Станимир Стоилов.