0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов отчете „минимален прогрес“ в играта на отбора за победата с 2:0 над Хебър в Пазарджик.

На ст. „Бенковски“ "сините" сложиха край на серията си от 11 поредни шампионатни мача без успех. 

"Доволен съм, че спечелихме. Имахме доминация през целия мач. С оглед на класата на двата отбора, мисля, че спечелихме заслужено. 

Трябваше обаче да сме по-настоятелни. Трябва да играем с по-голяма динамика и по-голяма агресия. 

Имахме много ситуации, които още през първото полувреме трябваше да реализираме, защото в други мачове може да се окажат фатални, така че имаме още върху какво да работим. 

Ако подобрим агресията, играта в защита и с малко повече футболно самочувствие, можем да очакваме по-добри резултати", започна Стоилов.

"Всяка грешка пред нашата врата може да се окаже фатална. Трябва да се играе отговорно в защита и който не играе отговорно в защита, няма да попада в състава. Отбраната е разковничето. 

При всички положения има някакъв минимален прогрес в нашата игра, но трябваше още през първото полувреме да решим мача с втори и трети гол", допълни наставникът на Левски.

Стоилов обърна внимание и на атмосферата, която феновете създадоха по трибуните на стадион "Георги Бенковски".

"Там, където играе Левски, става празник. Имаше футболна атмосфера. Нашите фенове обичат отбора и виждат тежката ситуация, в която се намира клубът. Следват го и го подкрепят и това показва колко единни в мислите си са левскарите. Любовта на хората все още държи Левски жив", каза още Станимир Стоилов. 

Затрудниха ни и наказаха грешките ни в отбрана, анализира случилото се колегата му начело на Хебър Владо Манчев.

„Загубихме, защото отборът на Левски успя да ни затрудни и да се възползва от грешките, които допуснахме в нашата отбрана“, започна разбора си бившият нападател.

„Бях предупредил играчите ми да внимават при тези подавания в централната зона, защото противникът има много добър преход в нападение, но точно там сгрешихме при първия гол. 

През седмицата тренирахме много и статичните положения, но и там не успяхме да се справим при второто попадение", каза след срещата Владимир Манчев. 

"През целия мач се опитахме да се противопоставим, доколкото можем. На моменти имахме добри разигравания, но в крайната фаза на атаката не можахме да завършим по правилния начин и затова нямахме и чисти голови положения пред противниковата врата", допълни старши треньорът на Хебър.

"Опитваме се да взимаме точки от всички мачове, които остават до края на сезона. Намираме се в дъното на класирането и трябва да наваксваме. 

Днес обаче ни беше трудно, защото отборът на Левски игра по-добре и заслужено спечели. 

Притеснява ме, че не успяваме да създадем голове ситуации. Днес разполагахме с много лимитирана резервна скамейка, защото имахме много контузени състезатели. 

Опитваме се на нашия стадион да има европейски условия и да се играе добър футбол", завърши Владимир Манчев.