0

С тарши треньорът на Левски Станимр Стоилов се оплака от състоянието на терена при победата с 2:0 над ЦСКА 1948 в Бистрица. Още преди двубоя от щаба на „сините” изнегодуваха заради състоянието и условията на стадион „Витоша” в покрайнините на столицата.

„Мисля, че с оглед на трудния терен, постигнахме заслужена победа. Отборът трябва да играе по-добре. По-рано трябваше да решим двубоя. Моите притеснения бяха, че феновете не можеха да дойдат повече. Левски дойде и игра, без да коментирам качеството на играта”, сподели след мача Мъри.

„Да говорим за тактика и качествен футбол… допускаме грешки в контрола на топката, завършването на атаките, трябваше да завършваме атаките. Левски има доста път да извърви, за да хареса на феновете и на мен. Когато играеш на блато няма какво да говориш за стил на игра. Беше въпрос на воля и това кой ще вкара гол”, сподели още той.

„Левски играе за победа, независимо дали за първенство или за купата. Имам сериозни притеснения, че набираме скорост. Виждам много грешки. Имаме си грешки, надявам се с всеки мач да добавяме нещо в играта. Към момента всичко върви по план”, допълни още Станимир Стоилов.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров-Белия пък остана на мнение, че причината за поражението на неговия тим е била неефективността в завършващата фаза.

„Основната причина за загубата е голямата неефективност, която имахме. Търсехме сложни решение в последните 20 метра. Нашият противник беше на обратния полюс. Усложнявахме нещата в последните метри. Търсехме точно отиграване, а на този терен нямаше как да се получи“, каза Киров след двубоя.

„Нормално е да има повече напрежение и заряд. На полувремето споделих на своите състезатели, че трябва да завършваме с удар, а там търсехме сложни неща“, заяви още Киров.