0

С тарши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след успеха с 1:0 над Берое в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Специалистът не остана доволен от агресията и динамиката в неговия тим.

„Труден мач, доволен съм от победата. Нашият отбор се представи според очакванията. Леко лежерно, нямаше агресия в атака и в защита. Игра достатъчно, колкото, за да спечели. Трябва да имаме повече динамика, повече агресия, за да вкараме втори гол. Въпреки че нямаше проблеми пред нашата врата, трябва да играем по-добре”, коментира Стоилов.

„Думата лежерно не е най-точната. Трябваше повече футболна агресия, имаше леко разконцентриране. Нямаше живец и амбиция. Играхме просто, за да вземем трите точки”, каза още специалистът.

„Ранният гол дойде навреме. Трябваше да натиснем по-агресивно в атака, за да вкараме втри гол и да затворим мача. Имахме положения Стилът на Левски трябва да бъде доста по-динамичен. Очаквам да играем добре пред нашата публика. Очаквам всички футболисти да подобрят агресията и динамиката в събота. Имаме достатъчно време, а да играем по най-добрия начин.В линията на защитата се справихме добре, но не можахме в предни позиции да бъдем по-агресивни, за да отнемаме топката”, допълни наставникът на „сините”.

Старши треньорът на Берое Николай Киров нямаше как да бъде доволен след домакинската загуба от Левски. Това бе второ поредно поражение за Белия начело на старозагорци, след като замени на поста Петър Хубчев.
„Стремим се да променим доста неща, най-вече в атака. Все още гледаме да налучкваме схемата, с която да се противопоставим на противниците. Лошото е, че не зарадвахме нашите привърженици. Лошо е и че не създадохме много положения. С тренировки ще станат нещата, ще видим с коя схема ще изгледаме по-офанзивно, продължаваме, ще залагаме повече на атаката. В началото имаше леки неточности, но това е нормално, когато се сменя схемата“.

„Лошото е, че го правим по време на полусезона. Не трябва да се притесняваме, а да работим, това е самата истина. Трябва да изглеждаме по по-различен начин. На този етап няма нови и най-вероятно няма да има нови попълнения. Нормално е, когато имаш негативни резултати, настроението да е понижено“, заяви Киров след двубоя.