0

Х убава сграда се прави с качествен материал. Тоест, няма ли качествени играчи, няма да има и силен национален отбор. Под качествени се разбират не само изначално уменията и способностите им, но и формата им, а тя е правопропорционална на участията им в мачовете на клубния тим в някакъв актуален отрязък от време. 

Интересно е, че селекционерът на националите Младен Кръстаич разчита на извикани, които са на втори план в отборите си, че даже и на трети. Най-общо погледнато едва половината от полевите играчи са основни футболисти в отборите си. Особено абсурдна е ситуацията с продадения от Вердер на Лийдс Илия Груев и играещият във втородивизионния Гройтер Фюрт Лукас Петков. Двамата нямат нито един мач като титуляри за отборите си! Груев – младши има 3 минути за Вердер преди трансфера си в Лийдс, а там влиза в три мача за по една минута. Дори във Втора Бундеслига Петков пък не успя да започне като титуляр този сезон и има изиграни 250 минути, влизайки от пейката. 

Двама национали на Левски са тотални резерви на „Герена“, но за сметка на това бяха извикани при „лъвовете“. Става дума за Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев, които имат само по четири мача от първия съдийски сигнал и по малко повече от 400 минути на терена във всички турнири. 

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"