0

С елекционерът на националния отбор на България Ясен Петров заяви, че оттук нататък започва да гледа резултати и това става основен приоритет. Представителния отбор на България се събра днес за контролните мачове с Хърватия и Катар, които ще се играят на 26-и и на 29-и март в Доха.

"Хърватия знаете какъв е отбор е и за нас е късмет да видим до къде сме стигнали в развитието си и няма от какво да се страхуваме. Ако имаме възможност, бих искал да постигнем резултати. Оттук нататък започваме да говорим само за резултати. Това са последни контроли преди мачовете на 2-и юни, когато стартира серията ни мачове в Лигата на нациите“. 

„Всеки един добър резултат срещу такива противници е позитивен и е важно в какво настроение ще излезем на 2-и юни. За първи път в историята на националния отбор ще изиграем 4 мача за толкова кратко време. Това ще бъде наша генерална репетиция. Ако постигнем сега добри резултати, ще повлияе добре върху самочувствието на футболистите", бяха първите думи на националния селекционер.

"В Катар имат добри футболисти, имат един доста интересен играч, но ще го запазя като информация за нас. В схема 3-5-2 играят. Как ще подходим ние, това е въпрос какво сме видели и сме разузнали, а и каквото сабя покаже. "Не искам да деля мача с Катар и мача с Хърватия кой е по-лесен и по-труден. Катар го разузнаваме в последните 10 дни. Мога да кажа, че е много сериозен отбор, който е домакин на Световното първенство и ще се опита да представи едно сериозно лице пред света“.

"В последните мачове играхме с топ отбори – световният шампион (Франция), европейският шампион (Италия), сега с вицешампиона от Мондиал 2018 и с домакина на следващото Световно. Гледах, че са направили страхотни стадиони. Ще има много фенове и за нас е предизвикателство да играем пред тях".

Пловдивският специалист заяви, че няма контузени и болни играчи на този етап, като Георги Йомов е бил болен, но ще бъде в отбора. Той не игра днес за клубния си отбор ЦСКА, тъй като цяла седмица не е тренирал.

"Да, не е лесно. Не ни е писано да ни бъде лесно. Приемаме всичко като нещо, с което трябва да се преборим. Продължаваме да работим. Този отбор има нужда от подкрепа, което съм казвал и преди. Ние имаме желание да бъдем подкрепени. Видях се вече с Йомов, той е по-добре. Няма да го заместваме, ще бъде с нас. Бил е болен, един грип, който за жалост върлува, го е поразил. Не е ковид. И сина ми е с този грип в къщи. На този етап излиза, че всички са ОК. Изключвам Киро Десподов, който утре ще се прегледа".