0

Д нес срещу Етър най-новото попълнение на Лудогорец – Квадво Дуа, би трябвало да дебютира за „орлите“. Той бе представен преди реванша с Балкани (4:0). Швейцарският младежки национал бе купен за сума между 2-5 и 3 млн. евро от германския Нюрнберг, което го прави най-скъпият входящ трансфер в историята на българския футбол. Идеята е Дуа да бъде заместникът на Игор Тиаго в дългосрочен план. Иначе съвсем скоро Лудогорец ще представи и втория си нов нападател за това лято – бразилеца Руан Секо.

Днешният мач на Лудогорец с Етър ще бъде специален за 12-кратните шампионите. Става дума за това, че срещата с „болярите“ ще бъде под номер 400 за разградчани в Първа лига. Балансът в досегашните 399 срещи е впечатляващ - 278 победи, 81 равенства и 40 загуби, при голова разлика 855-265, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Дори балансът на великия ЦСКА в първите 399 мача е по-лош от този на „орлите“. Той е бил точно 235 победи, 94 равенства, 70 загуби, при голова разлика 799-316.

Първият сезон на Лудогорец в елита е 2011/12. Тогава малцина очакваха разградчани да спечелят титлата, а те не само, че го направиха, ами взеха и Купата на България. Тогава бе даден и старт на доминацията на „орлите“, която продължава и до днес с 12 титли. В интерес на истината през миналия сезон Лудогорец беше много близо до това да сдаде първото място, но в крайна сметка златните медали отново бяха за разградчани.

12-те титли са спечелени с шестима треньори. По 3 титли имат Ивайло Петев и Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев е с 2, а по една имат Димитър Димитров-Херо, Павел Върба, Валдас Дамбраускас и Анте Шимунджа.