0

Н ападателят на Лудогорец Матиас Тисера е отказал да се завърне в родината си Аржентина през лятото, разкриха медии в страната, цитирани от в. "Мач Телеграф". Той е имал предложения от няколко клуба, но е заявил, че към момента приоритет за него е да продължи кариерата си в Европа. 

Той пристигна в Разград в началото на 2022 г. от Платенсе и в доста от срещите за „орлите“ бе титуляр, макар и да се бореше за място, първо с Пиерос Сотириу, след това с Игор Тиаго, и в момента с Руан. Към днешна дата активът му със зеления екип е 68 мача, в които е вкарал 22 гола и е дал 7 асистенции. Някои от головете му са със сериозна значимост, като шампионския срещу Черно море през юни, както и за историческия успех над Аякс в Амстердам.

Предполага се, че през зимата ще има сериозен интерес към Тисера, който ще попадне в много деликатна ситуация в Лудогорец, когато швейцарският таран Квадво Дуа се завърне в игра, при положение, че в момента титулярен нападател на „орлите“ е бразилецът Руан. Така за едно място ще се борят трима човека.